Радови на водоводној мрежи у Малом Стапару при крају

Обавештење
25. маја 2022.
Вода у пуном млазу: Домаћинства у Малом Стапару прикључена на издашне бунаре
15. јуна 2022.

Радови на водоводној мрежи у Малом Стапару при крају

Преко два километра водоводне мреже урађено је ових дана на Малом Стапару. Радници ЈКП „Радник“ увелико раде на постављању цеви, чиме ће житељи овог места имати прикључак на водоводну мрежу насељеног места Сивац. Жељко Маџарев, директор овог јавног предузећа, рекао је нешто више о техничким карактеристикама и динамици самих радова:

„Ови радови се изводе са циљем спајања водоводне мреже Сивца са Малим Стапаром. Што се тиче дужине водоводне мреже, она износи 2 километра и 700 метара. ЈКП „Радник“ је само обезбедило средства за ове радове у висини од два и по милиона динара.  Сасвим је сигурно да, у случају ангажовања неке друге фирме, би ти трошкови били вишеструко већи, али смо ми сасвим способне да радове изведемо на прави начин. Ми бринемо о сваком грађанину наше општине, па тако бринемо и о грађанима Малог Стапара, било да је њих пет или педесет, нама је то потпуно свеједно“.

Радове на Малом Стапару посетио је и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који се веома похвално изразио на рачун извођача радова, пре свега због њихове компетентности и способности да сами финансирају радове, који се изводе на веома квалитетан начин:

„Данас су битна два момента: први је тај да је једно релативно мало комунално предузеће показало да је потпуно способно и спремно да изведе овакве захвате. Значи, санацију преко два километра водоводне мреже извело је потпуно самостално и  то говори да је, не само направило уштеду у буџету, већ и да они имају капацитет и за сложене радове. Други моменат је тај да, када би гледали неку економску рачуницу, је број становника на Малом Стапару релативно мали и овакви радови надилазе вредност потрошње, али да су на првом месту становници Малог Стапара и да су они и њихово снабдевање водом на првом месту“.

Као и много малих места широм Војводине и Републике Србије, и Мали Стапар се суочава са одливом становништва. Ипак, овакви потези доказ су бриге локалне самоуправе за ово насељено место и они уливају наду да ће, уз адекватну бригу и неспоран туристички потенцијал, Мали Стапар опстати и да  ће учврстити своје место на мапи општине Кула.