Voda u punom mlazu: Domaćinstva u Malom Staparu priključena na izdašne bunare

Radovi na vodovodnoj mreži u Malom Staparu pri kraju
11. juna 2022.
Molba građanima Sivca
30. juna 2022.

Voda u punom mlazu: Domaćinstva u Malom Staparu priključena na izdašne bunare

Domaćinstva u Malom Staparu, koja su kuburila sa vodom za piće, priključena su ovih dana na seoski vodovod u pet kilometara udaljenom Sivcu, čijoj mesnoj zajednici pripadaju.

Petnaestak kuća, koliko ih ima u tom naselju, dosad se vodom snabdevalo iz bunara sa Radne jedinice „Mlekar“ sivačkog poljoprivrednog preduzeća „Bačka“.

– Taj bunar je odavno presušio i u slavinama je bio izuzetno tanak mlaz, a ni voda nije bila odgovarajućeg kvaliteta. Kad smo prošle nedelje započeli radove na izgradnji vodovodne mreže u Malom Staparu, otkazala je pumpa na „Mlekaru“, pa su Malostaparci potpuno ostali bez vode – navodi Željko Madžarev, direktor JKP „Radnik“ u Sivcu.

Za pet dana komunalci su izgradili 2.700 metara vodovodne mreže, kojom je u Mali Stapar u punom mlazu stigla voda sa sivačkog izvorišta.

Sivački komunalci su sami izgradili mrežu u Malom Staparu, za šta je JKP „Radnik“ izdvojio 2,5 miliona dinara iz sopstvenih izvora.

– Da je angažovan izvođač sa strane, vrednost radova bi bila dvostruko veća. Zbog malog broja korisnika, ulaganje neće biti nadoknađeno naplatom utrošene vode, ali to i nije bio cilj, nego nastojanje da stanovnicima Malog Stapara obezbedimo najbolje moguće vodosnabdevanje, bez obzira na to da li ih ima pet ili 50 – rekao je Madžarev.