ЈКП ,,Радник “ из Сивца донирало камион смећар ,,Рускому“

Измена Плана јавних набавки за 2023. год.
10. новембар 2023.
Због радова на водоводној мрежи сутра од 9 до 12 без воде у Сивцу
25. децембар 2023.
Измена Плана јавних набавки за 2023. год.
10. новембар 2023.
Због радова на водоводној мрежи сутра од 9 до 12 без воде у Сивцу
25. децембар 2023.

ЈКП ,,Радник “ из Сивца донирало камион смећар ,,Рускому“

ЈКП ,,Радник“ из Сивца донирало је камион смећар ЈКП ,,Руском“ које делује на територији два насељена места – Руског Крстура и Крушчића. Овај камион користиће се превасходно на територији Крушчића, а по потреби и у Руском Крстуру, што ће им итекако значити како би брже обављали свој посао.

Директор ЈКП ,,Радник“, Жељко Маџарев, истакао је да им овај камион није био потребан, с обзиром на то да су пре две године набавили нови, па су тако на старом заменили све што је било потребно и сада су га поклонили ,,Рускому“ којем је потребнији:

,,Ми смо ЈКП ,,Руском“ поклонили камион марке Iveco. Власници смо тог камиона од 2004. године, а пре две године смо набавили нови камион и самим тим је овај више био паркиран него што смо га користили. На камиону смо одрадили комплетан ремонт пресе и кочница, замењено је све и он је био паркиран. Видели смо да је ,,Рускому“ потребан један такав камион и онда смо им га поклонили јер имају већу потребу за тиме с обзиром на то да одржавају два места – Крушчић и Руски  Крстур“.

Биљана Ковачевић, директорка ЈКП ,,Руском“, захвалила се ,,Раднику“ на возилу и истакла да ће им ова донација много значити за брже обављање посла:

,,Ова донација нам много значи зато што је наш камион у употреби сваки дан у недељи, а камион који смо добили ће понедељком свакако долазити у Крушчић заједно са нашим камионом, тако да ће се сакупљати смеће са два камиона како би све могло брже да се обави. У Руском Крстуру радиће по потреби, сезонски, у пролеће и на јесен, и у том периоду ће се радити са два камиона. Наравно, и ако буде установљен квар на нашем старом камиону, овај ће бити заменски. Захваљујемо се ЈКП ,,Радник“ из Сивца и директору што су нам омогућили да добијемо камион јер нам то возило стварно значи“.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је да се на овај начин део ,,Рускома“ који је везан за Крушчић унапређује и техником и опремом:

,,Направљена је једна добра сарадња између ЈКП ,,Руском“ и ЈКП ,,Радник“ из Сивца. У питању је донација ЈКП ,,Радник“ у виду камиона смећара који ће бити задужен за Крушчић, тако да се полако ова радна јединица и део ,,Рускома“ који је везан за Крушчић унапређује и техником и опремом“.