Позитивно пословање ЈКП “ Радник“ из Сивца у 2021. години

Обавештење
9. новембар 2021.
Обавештење о раду за време празника
29. децембар 2021.
Обавештење
9. новембар 2021.
Обавештење о раду за време празника
29. децембар 2021.

Позитивно пословање ЈКП “ Радник“ из Сивца у 2021. години

Последњи дани године претежно су намењени размишљању о плановима за предстојећу и освртању на текућу годину.  Предузеће чије је деловање  од важног значаја за функционисање наше општине свакако је ЈКП “Радник“ из Сивца. Тим поводом јуче смо угостили  директораЖељка Маџарев, који се оврнуо на рад у 2021. години.

Маџарев је изјавио да је протекла година била у окриљу позитивног пословања овог комуналног предузећа. Највећа инвестиција  у овој години је камион смећар веће запремине од предходног. Камион је знатно поспешио пословање предузећа.

Депоније на Старом киперу су очишћене и уређене, уз то су уређене још две дивље депоније, а на  депонијама је постављен и  видео надзора.У наредном периоду ЈКП “Радник“  планира пошумљавање ових очишћених делова .

Удруженом акцијом МЗ Сивац и ЈКП “Радник“ посађено је око четристо садница багрема. Како је једна од грана делатности овог комуналног предузећа и одржавање гробља, ове године је уређена и проширена унутрашњост капеле, а план је да се у наредној години уреди плато испред ње. Како би се комплетирала услуга погребног предузећа отворена је и продавница погребне опреме.

Сумирајући годину на измаку, Маџарев је изјавио да су сви зацртани планови остварени, а да је капитални план за 2022. годину бушење бунара за који је ове године завршен пројекат. Бушење бунара ће решити проблем нестајања воде током летњег периода. Такође се планира оспособљавање водовада који ће снадбевати Мали Стапар пијаћом чистом водом. ЈКП “Сивац“ планира и куповину електричног аутомобила за потребе водоинсталера.