ЈКП „Радник“ Сивац богатији за камион смећар

Очишћена дивља депонија на „старом киперу“
28. септембар 2021.
Обавештење
9. новембар 2021.
Очишћена дивља депонија на „старом киперу“
28. септембар 2021.
Обавештење
9. новембар 2021.

ЈКП „Радник“ Сивац богатији за камион смећар

Од данас је Јавно комунално предузеће „Радник“ у Сивцу богатије за нову радну машину. Наиме, данас је у ово предузеће стигао нови камион за одношење смећа, а директор овог предузећа Жељко Маџарев истиче да је набавка камиона смећара веома значајна како за само предузеће тако и за грађане Сивца.

-Овај камион ће нам веома значити, јер је претходни мање запремине и радници су сами дизали канте, а на новом камиону је то аутоматски. Камион који смо купили је камион смећар марке Ивеко, запремине 18м3, јачине мотора 250 коњских снага. Вредност камиона је 13.300.000 динара + ПДВ и купљен је из сопствених средстава, путем кредита, рекао је директор ЈКП „Радник“ Сивац Жељко Маџарев.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић истакао је да комунална предузећа у општини Кула настављају да унапређују своје пословање.

-Општина Кула се не води логиком да даје субвенције, већ поверава послове комуналним предузећима, тако да они одраде посао на добробит и грађана и општине, а самим тим и зараде новац, а онда са тим новцем унапређују своје пословање. Ово је један одличан пример, куповина новог камиона смећара који ће повећати комфор и услове рада запослених, повећати учинак и смањити трошкове одржавања самог комуналног предузећа, рекао је председник Миљанић.