Жељко Маџарев из ЈКП „Радник“ Сивац за „Наше Место“: Вода у Сивцу перфектна, грађани плаћајте рачуне на време!

Уређен паркинг испред вртића
19. јануар 2018.
У четвртак без електричне енергије у Сивцу
7. фебруар 2018.
Уређен паркинг испред вртића
19. јануар 2018.
У четвртак без електричне енергије у Сивцу
7. фебруар 2018.

Жељко Маџарев из ЈКП „Радник“ Сивац за „Наше Место“: Вода у Сивцу перфектна, грађани плаћајте рачуне на време!

Екипа Портала „Наше Место“ посетила је ЈКП „Радник“ Сивац где нас је дочекао директор Жељко Маџарев. За наше читаоце, издвојили смо неке од најважнијих информација о раду предузећа, али и о плановима за 2018. годину.

ЈКП „Радник“ на територији Сивца обавља делатности као што су водоснабдевање, одношење смећа, уређење и одржавање гробља, паркова, дечијих игралишта, а такође врше и погребне услуге.

За овако велики број делатности, потребна је и добро опремљена механизација, па смо на основу тога упитали директора да ли имају довољно механизације и у каквом је стању?

„Механизације никад доста! Имамо два трактора, две приколице, један багер, три аутомобила, а прошле године смо набавили и половно погребно возило, које смо морали да купимо јер је старо возило већ било дотрајало“, каже Жељко Маџарев.

На наше питање да ли је у плану набавка нове механизације, директор нам је рекао да су у консултацији са општином и да планирају набавку једног новог трактора, па ће средином године видети како ствари стоје. Како каже, од прошле године су почели да одржавају и атарске путеве, а пошто су сивачки атари највећи у општини Кула и заузимају око 40% територије, портребан им је нови трактор са додатком за кошење како би се брже и лакше борили против амброзије.

Што се тиче проблема са наплатом од грађана, у ЈКП тврде да је наплата у Сивцу јако добра, иде од 95 до 100%, међутим повремено постоје изузеци и ту се углавном врти око 50-ак истих грађана, који константно долазе у ситуацију када ЈКП „Радник“ мора да пошаље багер да искључи воду. „Али кад виде багер, онда дођу овде код нас и плате дуг или направимо репрограм дуга, тако да нико од грађана не остане без воде“додаје Жељко Маџарев.

Како поједина јавна комунална предузећа имају проблема са недостатком стручног кадра, а опет, на снази је забрана запошљавања, питали смо директора ЈКП „Радник“ да ли и они имају сличних проблема?

„Да, забрана је на снази, али што се тиче стручне спреме, ту и немамо баш неких проблема. Нама су потребни људи који желе да раде и ту је углавном реч о физичким пословима. Од ове године смо увели новину, инсталирали смо аутоматику која може да се прати са мобилног телефона, ако се нешто деси на изворишту, одмах нам јави да је нестала струја, да је пао притисак. Имамо једног човека који је задужен да три четири пута у току дана обиђе извориште. Раније је ЈКП „Радник“ Сивац  запошљавао 36 људи, а сад нас има 29. Неки су преминули, неки су отишли са рационализацијом радних места, неке смо морали да отпустимо. Тако да нам се смањио број радника, а обим посла се повећао“, каже Маџарев.

У нашем разговору, дотакли смо се и дивљих депонија, па нам је Жељко Маџарев објаснио да у Сивцу нема таквих локација и да постоје само планиране, договорене локације где грађани могу да истресу шут и остали отпад од земље, али не и комунални отпад. „Пре три године, на кривини према Малом Стапару, била је велика рупа у коју је насипан шут и отпад од земљишта, све док се рупа није затрпала и на крају смо ту направили дечије игралиште, тако да смо на тај начин решили један проблем.“

ЈКП „Радник“ Сивац такође врши скупљање ПЕТ амбалаже. Сваке последње суботе у месецу, радници са улица односе џакове са ПЕТ амбалажом, а грађанима остављају нове празне џакове, да поново скупљају и на тај начин брину о својој околини.

Што се тиче квалитета воде у Сивцу, у ЈКП „Радник“ тврде да је квалитет воде одличан и да се у летњем периоду не мења. „Можете добити резултате анализе наше воде, вода је перфектна, може да се флашира“каже Жељко Маџарев.

За крај, из „Радника“ су поручили грађанима да на време измирују своје рачуне, јер на тај начин свима олакшавају посао.

Н. Јањанин

Извор: Наше Место