JKP ,,Radnik“ Sivac: U toku saniranje posledica nevremena

Ispitivanje zadovoljstva korisnika i korisnica usluga komunalnih preduzeća u opštini Kula
15. maja 2023.

JKP ,,Radnik“ Sivac: U toku saniranje posledica nevremena

Nevreme koje je u petak zahvatilo Sivac napravilo je veliku štetu. Iščupano je i polomljeno oko 150 stabala, između ostalog u parku i ispred Osnovne škole ,,20. oktobar“ u Sivcu. Oštećeni su krovovi i pokidane žice, te su mnogi meštani izvestan broj sati, do dolaska ekipa EPS-a, bili bez struje. Ekipe JKP ,,Radnik“ iz Sivca i JKP ,,Komunalac“ iz Kule su, iste večeri, počele da rade na sanaciji nastale štete.

Sanacija je nastavljena i u toku vikenda, kada su posečena i uklonjena sva stabla koja su popadala po ulicama i trotoarima, a ekipe su i dalje na usluzi svim građanima koji imaju problem sa uklanjanjem stabala u svojim dvorištima i baštama.

Direktor JKP ,,Radnik“ u Sivcu, Željko Madžarev, istakao je da je stanje u Sivcu sada dobro, ali da građani kojima je drveće palo u dvorište i nisu u mogućnosti sami da ga uklone, mogu da se jave u JKP ,,Radnik“ ili u Mesnu zajednicu i pomoć će im biti ukazana:

,,Kao što vidite, sada je stanje u Sivcu dobro. Odmah smo krenuli u sanaciju štete. Ulica Maršala Tita i još neke sporedne ulice bile su blokirane. Gledali smo da što pre posečemo ta drva i osposobimo ulicu sa saobraćaj. Palo je oko 150 stabala, što na kuće, što na puteve. U školi u Novom Sivcu stanje je sada dobro, ali je i tamo popadalo 5 – 6 stabala i bila je zaista velika šteta, ali i to smo uspeli brzo da saniramo. Građani mogu da se jave u JKP ,,Radnik“ ili u Mesnu zajednicu, ako im je palo neko drvo u dvorištu, i mi ćemo doći to da posečemo“.